Programma Tickets

24.04.2024

Team up: Theater Walhalla X O. 2024

https://o-festival.nl/team-up-theater-walhalla-x-o-2024/

O. programmeert opera, muziek en theater all over de stad. Op de Kaap dit jaar een intensieve team up met Theater Walhalla! Hier zijn van 17 t/m 26 mei vele producties te bezoeken. Verwacht nieuwe musicals, liedjesprogramma’s, maar ook verse afstudeerwerken en zelfs een zelfhulp-opera. Check hier het volledige programma op de Kaap.

Het eerste weekend opent met drie premières. Van de rauwe klanken van Flip Noorman in Animal Farm tot Kaatje Kooij’s Stand-up Show: De Musical van Kaatje Kooij en een activistische song cycle met in In het Oog van de Orkaan van de Amazones. Ook tonen de King Sisters hun laatste creatie waarin ze hun band als zussen op de snijtafel leggen: Close to Harmony.

In het tweede weekend neemt op zaterdag 25 mei nieuw talent de Kaap over: de nieuwe lichting in de spotlights. Tussen 13:00 – 20:00 uur kun je een hele dag proeven van werk van nieuwe makers die ready zijn om de status quo te verpletteren en de wereld van muziektheater te herdefiniëren. Zo tonen studenten van de Sandberg-master re:opera hun afstudeerperformances, en ook (oud)studenten van Codarts muziektheater tonen werk. In de werkplaats een performance van Hendrik Aerts die samen met studenten van verschillende kunstopleidingen een voorstelling creëerde. Met: Nora, een POP-concert, Re:master Opera, Waar het over gaat, Crashen en Paradise Circus Now in de theaters en WARBOEL op het Deliplein. Tip: scoor een dagticket voor €35 en plan je route!

“Walhalla en O. passen bij elkaar: we houden van verhalen die ertoe doen, zijn fan van vocaal muziektheater en hebben hart voor talentontwikkeling. Vorig jaar streek O. voor het eerst neer in de zalen van Walhalla en dat smaakte naar meer. In 2024 werken we opnieuw samen en voegen gratis buitenprogramma en heel veel jong talent toe aan het festivalprogramma op de Kaap!”
– Hans Blik, zakelijk directeur O.

“In Rotterdam is een interessante samenwerking beklonken! O., muziektheatercollectief Club Gewalt en Theater Walhalla zochten elkaar in voorgaande jaren al veelvuldig op, maar we hebben dit nu vaste vorm gegeven. Samen hebben wij de ambitie om van Rotterdam dé muziektheaterstad van Nederland te maken.”
– Rachèl van Olm, artistiek directeur Theater Walhalla

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand