Programma Tickets

23.10.2023

O. Festival for Opera. Music. Theatre. genomineerd voor International Opera Awards 2023

https://o-festival.nl/o-festival-for-opera-music-theatre-genomineerd-voor-international-opera-awards-2023/

O. Festival for Opera. Music. Theatre. is geselecteerd voor de shortlist van de International Opera Awards van 2023 en is hiermee een van de zes genomineerden. De prijs wordt op 9 november uitgereikt in Teatr Wielki in Warschau. 

“Bij O. willen we de kunstvorm opera openbreken en zo betekenis geven in de levens van een groot en divers publiek. We voelen ons vereerd dat dit opgemerkt wordt en we genomineerd zijn voor deze prestigieuze award. We staan in een indrukwekkende lijst naast internationale topfestivals”, aldus Guy Coolen, artistiek directeur O.

O. 2023
O. verraste bezoekers in 2023 met opera en muziektheater op bijzondere plekken in Rotterdam. De performance VACUÜM vond plaats in een reinwaterkelder waar theatermaker Mees Vervuurt een mysterieuze ondergrondse wereld creëerde. De wandelvoorstelling Solitude Hotel van Annelinde Bruijs en Suze Milius gidste festivalgangers langs hotelkamers en hun gasten. Een truckerscafé was decor voor Truckstop Frau Man, een voorstelling van Frau Bakker, en voor O. Oh. Rotterdam creëerde MAKTUB een gedenkwaardige ‘kroegavond’, een voorstelling die vermaakt, wringt en speelt met de verwachtingen van het publiek.

Op Hemelvaartsdag konden bezoekers genieten van Dit Is Rotterdam, waar meer dan 50 acts in en rondom het Schouwburgplein, Kruiskade en Rotterdam Centraal hun verhaal van Rotterdam lieten horen. Ruim 4.000 mensen kwamen af op dit gratis toegankelijke stadsfeest waarmee het festival Rotterdamse verhalen, communities en opera samenbracht.

International Opera Awards
Sinds 2012 worden de International Opera Awards uitgereikt, waarbij opera van over de hele wereld gevierd wordt. Met als doel het succes van opera erkennen en belonen, opera als kunstvorm versterken en fondsen genereren voor aankomend operatalent. De genomineerden op de shortlist worden beoordeeld door een jury van professionals uit de sector, onder leiding van operadirecteur John Allison. Op donderdag 9 november worden de winnaars bekendgemaakt.

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand