Programma Tickets

11.10.2022

HERE AND THERE – UNTOLD genomineerd voor FEDORA Opera Prize 2022

https://o-festival.nl/here-and-there-untold-genomineerd-voor-fedora-opera-prize-2022/

Op 22 september jl., ter gelegenheid van het 59e Golden Prague International Television Festival in Praag, maakte het platform FEDORA de 12 genomineerde projecten voor de FEDORA Prizes Biennale bekend. Bij deze innovatieve projecten op het gebied van opera en dans zijn 48 culturele organisaties en partners uit 13 landen betrokken, met deelname van meer dan 50 samenwerkende hoofdartiesten. Het project UNTOLD van HERE AND THERE is genomineerd voor de FEDORA Opera Prize 2022.

De bekendmaking was de aftrap voor de online crowdfunding-campagnes van de genomineerde projecten (tot 30 november 2022) op het FEDORA platform. Klik hier voor de crowdfund pagina.

“HERE AND THERE is een spannend project dat verschillende gemeenschappen verenigt. Op een positieve manier kijken we naar de diaspora van mensen in heel Europa. De opera Untold van Alex Ho gaat over het verhaal van Assepoester, waarvan Europeanen denken dat het hun verhaal is, maar het bestond al in de 8e eeuw in China en kwam naar ons via de zijderoute. Alex Ho laat zien dat we meer op elkaar lijken in onze wederzijdse gevoelens door dezelfde verhalen te vertellen. De crowdfunding van dit project zal helpen om meer gemeenschappen in Europa te bereiken door onze grote verhalen die ons verenigen.” – Guy Coolen, artistiek directeur O.

HERE AND THERE – UNTOLD brengt een opera, vocale projecten en gemeenschappen samen die te maken hebben met diaspora. Onvertelde verhalen van mensen die verbinding zoeken; een zoektocht naar hoe ze contact kunnen maken met hun thuisland en wie ze zijn in het land waar ze wonen. Maar ook, hoe beïnvloedt de diaspora de kunst die ze maken. De multidisciplinaire opera UNTOLD van de Brits-Chinese componist Alex Ho maakt deel uit van het HERE AND THERE-project van O. en creative director Rajiv Bhagwanbali.

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand