Programma Tickets

03.06.2021

OPEN Rotterdam onderzoekt ICONS

https://o-festival.nl/open-rotterdam-onderzoekt-icons/

In augustus 2021 bracht de O. voorstelling ICONS tijdens een ode aan vijf iconische zangeressen: Aretha Franklin, Cesária Évora, Maria Callas, Lata Mangeshkar en Bülent Ersoy.

OPEN Rotterdam onderzocht deze zomer in een vijfdelige televisieserie wat deze zangeressen voor Rotterdammers betekenen. Bekijk hieronder de volledige serie en maak kennis met de verschillende artiesten, fans én O. regisseur Rajiv Bhagwanbali.

Afl. 1: De muziek van Cesária Évora wordt ook wel de ‘smartlap van Kaapverdië’ genoemd en is favoriet van vele Rotterdammers. Aan zangeres Melissa Fortes was de eer om de muziek van Cesária ten gehore te brengen bij O. 2021, in de voorstelling ‘ICONS, Verhalen over legendarische zangeressen’.

Afl. 2: Ze is een superster wiens faam ver buiten India en Suriname reikt. Ze zong in talloze Bollywoodfilms en heeft een record van meer dan 25.000 liedjes op haar naam staan: Lata Mangeshkar. Voor veel Rotterdammers hoort ze bij alle momenten in het leven.

Afl. 3: Een van de allergrootste artiesten die we op aarde gekend hebben: Aretha Franklin. Velen kunnen de nummers van de Amerikaanse gospel-, soul- en R&B zangeres zonder erbij na te denken woord voor woord meezingen.

Afl. 4: Het stemgeluid van de zangeres Maria Callas is onmiskenbaar. Haar muziek, maar ook haar turbulente privéleven, fascineert meerdere Rotterdammers. “Ze heeft opera op een heel ander niveau getild, en laten zien waar het drama van opera over gaat.”

Afl. 5: Ze heeft een dijk van een stem die uniek is, maar de Turkse zangeres Bülent Ersoy is desondanks een controversieel onderwerp. In de jaren ’80 onderging zij een geslachtstransitie in Londen, terwijl dat juridisch nog niet eens mogelijk was in haar thuisland. Tot de dag van vandaag is zij een veelbesproken legende in de Turkse gemeenschap.

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand