Programma Tickets

29.11.2022

Eerste namen bekend voor festival 2023

https://o-festival.nl/eerste-namen-bekend-voor-festival-2023/

Van woensdag 17 t/m zaterdag 27 mei 2023 vindt O. plaats op verschillende plekken in Rotterdam. O. is een internationaal festival voor opera, muziek en theater met unieke locatievoorstellingen en spannende producties in de zalen van de stad. Tijdens het festival zijn voorstellingen en concerten te zien, van works in progress tot wereldpremières door jonge makers en meer bekende namen. O. ervaar je het beste met een dagticket waarmee je voor slechts €35 van vroeg tot laat all over Rotterdam het festival kunt beleven.

 Het festival opent op woensdag 17 mei met First Night: een avondvullend programma met de ‘AfrOpera’ The Golden Stool van Toneelhuis & LOD muziektheater in regie van Gorges Ocloo, en met verschillende sneak-previews van het festival in Theater Rotterdam. Op Hemelvaartsdag vormt het Schouwburgplein en omgeving het decor voor de stadsopera Here & There waarbij Rotterdamse verhalen en talenten uit verschillende wijken samenkomen. Op de eerste zaterdagavond van O. staat Prisoner of the State in de grote zaal van De Doelen. Deze imposante nieuwe klassieker van de Amerikaanse componist David Lang gebaseerd op Beethovens opera Fidelio is exclusief te zien in Rotterdam.

In de tweede helft van het festival viert Club Gewalt haar 10-jarig bestaan. Het ensemble trakteert het publiek niet alleen op een nieuwe voorstelling maar cureert ook drie avonden lang de zalen van Theater Rotterdam. Wunderbaum speelt tijdens O. op locatie in een Rotterdams verzorgingstehuis, de enige juiste plek voor hun tragikomisch operette hoorspel Boze Bejaarden. Wegens groot succes keert Steefs O. Show terug in het oude Luxor Theater: drie avonden ‘opera cabaret’ door Steef de Jong en het 70-koppig Codarts Symphony Orchestra, met speciale gasten Brigitte Kaandorp en Alex Klaasen. Ook staat het groots opgezet muziektheaterstuk Between Two Lights van de Chinees-Amerikaanse componist Huang Ro door het Nederlands Kamerkoor op het programma.

Het volledige programma wordt begin april bekend gemaakt, dan start ook de verkoop van losse tickets. Dagtickets (do 18 t/m zo 21 & za 27 mei) en passe-partouts (wo 17 t/m za 27 mei) zijn nu al te koop.

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand