Programma Tickets

28.05.2023

O. 2023 trekt 18.500 bezoekers

https://o-festival.nl/o-2023-trekt-18-500-bezoekers/

Ruim 60 producties op 30 verschillende locaties in Rotterdam: van hartje centrum tot aan de Waalhaven en De Esch

De organisatie van O. Festival for Opera. Music. Theatre. kijkt terug op een geslaagde editie. Het festival vond plaats van woensdag 17 t/m zaterdag 27 mei op verschillende locaties in Rotterdam: van hartje centrum tot aan de Waalhaven en De Esch. In totaal werden 12.000 tickets verkocht en het gratis toegankelijke stadsprogramma met o.a. Dit Is Rotterdam trok 6.500 bezoekers. Het programma was divers, met producties op onverwachte locaties en voorstellingen in de verschillende zalen van de stad. Met op het podium jonge veelbelovende artiesten en meer bekende namen, uit Rotterdam, Nederland en (ver) daarbuiten.

“Na al die jaren blijft Rotterdam verrassen, met onverwachte locaties waar makers werken, en er parels ontstaan en waar het festivalpubliek van geniet. De stad inspireert ons als festivalmakers om internationale top, Nederlands talent en artiesten uit Rotterdam samen te presenteren in een programma zo veelzijdig als de stad zelf.” – Guy Coolen en Hans Blik – directie O.

O. verraste bezoekers in 2023 met opera en muziektheater op bijzondere plekken in Rotterdam. De performance VACUÜM vond plaats in een reinwaterkelder waar theatermaker Mees Vervuurt een mysterieuze ondergrondse wereld creëerde. De wandelvoorstelling Solitude Hotel van Annelinde Bruijs en Suze Milius gidste festivalgangers langs hotelkamers en hun gasten. Een truckerscafé was decor voor een voorstelling van Frau Bakker en F4FI (Fit 4 Filantropia) van Grande Loge speelde in een sportschool.

Op Hemelvaartsdag konden bezoekers genieten van Dit Is Rotterdam, waar meer dan 50 acts in en rondom het Schouwburgplein, Kruiskade en Rotterdam Centraal hun verhaal van Rotterdam lieten horen. Ruim 4.000 mensen kwamen af op dit gratis toegankelijke stadsfeest waarmee het festival Rotterdamse verhalen, communities en opera samenbracht. In de grote zalen van de Doelen en Theater Rotterdam stonden internationale topproducties prisoner of the state van Pullitzerprijs-winnaar David Lang en t u m u l u s van Francois Chaignaud en Geoffroy Jourdain.

De driedaagse meeting O. Conference over de toekomst van opera en muziektheater werd door ruim 100 (inter)nationale makers en programmeurs bezocht.

In 2024 vindt O. plaats van vrijdag 17 t/m zondag 26 mei, met het Pinksterweekend in het eerste deel van het festival.

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand