Programma Tickets

14.06.2023

Open call: Music Theatre NOW competitie 2023

https://o-festival.nl/oproep-music-theatre-now-competitie-2023/

Music Theatre NOW presenteert de zesde editie van de internationale competitie voor muziektheater en nieuwe opera! In samenwerking met het Internationaal Theater Instituut en O., met steun van ITI Nederland en Fonds Podiumkunsten. Deadline om je project in te dienen: 30 juni 2023. Meer informatie en aanmelden via de website van Music Theatre NOW.

De Music Theatre NOW competitie wil onderzoeken hoe muziektheater zich ontwikkelt en vorm krijgt door het gebruik van verschillende mediavormen. Daarom staat de wedstrijd open voor alle vormen van multi- en intermediale presentaties – inclusief interactief online werk, live audio-ervaringen zolang ze een performatief aspect hebben – en natuurlijk staged performances!

De awards worden in 2024 in Rotterdam uitgereikt en de winnaars worden o.a. uitgenodigd om hun werk in korte lezingen te presenteren op de internationale conventie van MTN tijdens O. in mei 2024.

Music Theatre NOW is een wereldwijd netwerk van professionals. MTN promoot muziektheater als de meest levendige interdisciplinaire kunstvorm van deze tijd die hedendaagse problemen aanpakt, grenzen verlegt en nieuwe esthetiek verkent. Elke drie jaar worden de MTNOW Awards uitgereikt aan makers van nieuwe opera en muziektheater producties.

Music Theatre Now is een samenwerking tussen International Theatre Institute ITI en O., met steun van ITI Nederland.

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand