Programma Tickets

Over O.

O. is een internationaal festival voor opera, muziek en theater op diverse locaties in Rotterdam. Het doel: de kunstvorm opera openbreken en zo betekenis geven in de levens van een groot en divers publiek.

Missie
O. breekt de kunstvorm opera open, gelooft in de krachtige relevantie daarvan voor een groot en divers publiek en wil het meest grensverleggende operafestival ter wereld zijn.

Visie
Tijdens O. brengen we makers en publiek uit binnen- en buitenland samen. Elk voorjaar creëren we met hen een festival op gevestigde podia én vele onvermoede locaties. De menselijke stem staat centraal en daarmee raken we de bezoeker recht in het hart. We vernieuwen opera, vanuit én voorbij tradities. Dat doen wij vanuit de volgende drie pijlers:

Nieuwsgierig
We gaan op avontuur met makers en publiek – met nieuwe operavormen en verhalen die nooit eerder verteld zijn. Vanuit binnen- en buitenland. We staan open voor alle achtergronden en stimuleren debat en reflectie. We durven risico’s te nemen, crossverbanden te leggen en buiten de gebaande paden te treden.

Betrokken
We zetten onze deuren open – voor (inter)nationale makers met een onderzoekende geest die hun urgente verhaal willen delen. Voor publiek dat zijn hart wil openen voor opera. We inspireren en worden geïnspireerd. We faciliteren ontmoetingen tussen bezoekers, artiesten en programmeurs.

Grenzeloos
We opereren nationaal en internationaal – twee benaderingen die elkaar versterken. Rotterdam gebruiken we als inspiratiebron: onze stad met zijn eigen karakter, waar meer dan 170 nationaliteiten samenkomen en elkaar versterken. We zijn ondogmatisch, vooruitstrevend en brengen disciplines samen. We schuwen geen enkele uithoek, van experimenteel tot breed toegankelijk.

ANBI
Stichting Opera Rotterdam / O. is geregistreerd als ANBI (algemeen nut beoogde instelling) sinds 15 maart 2012. Het bestuur van de stichting Opera Rotterdam is onbezoldigd.

Meer informatie is te vinden in onze jaarverantwoording.

Beleidsplan 2025-2028
Jaarverslag 2023
Raad van Toezicht – Nevenfuncties en Raad van Toezicht

RSIN of fiscaal nummer: 817771426
KvK-nummer: 24412061
Stichting Opera Rotterdam
Iban NL32RABO 0132 1859 38
Postadres:
Postbus 752
3000 AT Rotterdam
The Netherlands


Kunnen wij je ergens bij helpen?

Bekijk hier de FAQ!

Heb je een (andere) vraag over O.? We helpen je graag verder! Een overzicht van alle meest gestelde vragen kun je vinden op de FAQ pagina. 

Bekijk hier de FAQ!

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand