Programma Tickets

O. Talent Scouts

Doneer en support operamakers van de toekomst!

O. HEEFT NU
TALENT SCOUTS

Word nu O. Talent Scout!

Ben jij fan van O.? Vind jij het net als wij essentieel dat de nieuwe generatie operamakers de ruimte krijgt om spannend nieuw werk te maken, risico’s te nemen en een carrière te bouwen? En vind je het net als wij onverteerbaar dat die ruimte niet vanzelfsprekend is? Word O. Talent Scout!

Als O. Talent Scout help je het festival met jouw (jaarlijkse) donatie om jonge talenten aan zich te binden. Je bent al een O. Talent Scout vanaf €100. Donateurs ontvangen een uitnodiging voor twee personen voor de jaarlijkse Avond van de Belofte en interessante extra’s zoals voorrang op kaartverkoop.

Met jouw financiële support kan O. deze makers ondersteunen in hun ontwikkeling. Hoe doen we dat?

O. Lab
We geven makers de kans om in O. Lab works-in-progress en prototypes van voorstellingen aan publiek te presenteren, en een dag te werken in creative space WORM aan een onderzoeksvraag.

Open calls & opdrachten
We zetten open calls uit, gaan gesprekken aan met makers en selecteren nieuw werk. Daarnaast verlenen we opdrachten voor bijzondere (locatie)projecten aan makers en betrekken we talentvolle performers bij formats zoals First Dates.

Matchmaker
We koppelen verschillende makers via ons (inter)nationale netwerk aan collega festivals en podia, producenten en collega makers.

Coaching & makers-trajecten
We begeleiden jaarlijks enkele makers via verschillende trajecten, en zijn als (co)producent betrokken bij het ontwikkelen van nieuw werk of onderschrijven de artistieke kwaliteit van een subsidieaanvraag.

Als O. Talent Scout help je het festival bij het doorzetten van al deze activiteiten.

Doneer nu, en pak zelf een belastingvoordeel mee. O. is een culturele ANBI-instelling, waardoor de Geefwet op je bijdrage van toepassing is. Reken hier gemakkelijk de kosten uit voor een gift aan O., na aftrek van eventuele belastingvoordelen. Wil je je bijdrage direct vastleggen in een periodieke overeenkomst, download dan hier het formulier.

O. Talent Scouts 2023

In 2023 is het O. Talent Scouts traject gestart. Tijdens de gezellige Avond van de Belofte ontmoetten we elkaar en talentvolle makers Mees Vervuurt, Stichting NANOEK, Arturo den Hartog en Roi Soleil. Tijdens het festival van 17 – 27 mei kon je onder andere maar liefst 10 spannende werken-in-wording bijwonen tijdens O. Lab, was er mee te wandelen met Solitude Hotel van Annelinde Bruijs en Suze Milius en kon je naar binnen bij de uitverkochte(!) reeks VACUÜM van Mees Vervuurt.

Voor Mees was O. 2023 een ervaring om op voort te bouwen, zijn enthousiasme delen we graag met je:

“Het werken voor en met O. was een ontzettend bijzondere ervaring. Ik werd uitgedaagd om voor een grote en zeer speciale locatie werk te componeren en regisseren, maar ook om een artistiek team aan te sturen. Het maakproces en de sterke band met het festival hebben mij een hoop gebracht.”

De projecten van de jonge makers die zijn gesteund door de O. Talent Scouts werden goed opgepikt door de media, zo gaf NRC Handelsblad ‘vier balllen’ aan het “ronduit adembenemende” VACUÜM en Solitude Hotel . Theaterkrant.nl omschreef die laatste productie als “een ontroerende muziektheatrale ervaring die moeiteloos onder je huid kruipt”. Mooie woorden!

De Avond van de Belofte

De Avond van de Belofte is een jaarlijks voorproefje exclusief voor donateurs. Tijdens deze feestelijke avond maak je kennis met jong talent, nemen we je mee in het verhaal van het talentontwikkelingsprogramma en krijg je een exclusieve sneak peek in het programma van het festival in mei.

Foto’s: Avond van de Belofte 2023 (Theater Rotterdam) & 2024 (Baanhof)

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand