Programma Tickets

Meest gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Corona

Gaat het festival werken met maatregelen, toegangstests, vaccinatiepaspoort e.d.?

Op dit moment weten we nog niet waar we aan toe zijn in mei, maar we volgen te allen tijde de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie volgt in het voorjaar van 2022.

Kaartverkoop

Wanneer start de kaartverkoop?

Passe-partouts voor mei 2022 zijn nu verkrijgbaar. De verkoop van losse tickets en dagtickets start in het voorjaar van 2022, bij de bekendmaking van het volledige programma. Houd voor updates onze social media kanalen in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Passe-partout

Hoe koop ik een passe-partout?

Op de passe-partout pagina klik je bovenaan de pagina op de festivaldata in de groene balk, en vervolgens op ‘koop tickets’ om de passe-partout af te rekenen. Zodra je hebt betaald ontvang je een mail bevestiging en is je passe-partout gekoppeld aan je e-mailadres. LET OP: je hebt nu nog geen toegang tot voorstellingen, voor elke voorstelling die je wilt bezoeken bestel je een los ticket via het programma.

Ik heb een passe-partout, moet ik voor elke voorstelling die ik wil zien een ticket hebben?

Ga naar het programma, klik op voorstelling in het programma, op de dag waarvoor je een passe-partout hebt gekocht. Klik op ‘koop tickets’ en nu zie je het kaartsoort ‘passe-partout €0’ verschijnen. Van dit ticket kun je er nu max. 1 bestellen.

Mocht je het kaartsoort niet zien dan kan het zijn dat je een voorstelling hebt gekozen die niet op de dag speelt waarvoor je het passe-partout hebt gekocht. Mocht je dan nog steeds niet het kaartsoort zien, log dan voor de zekerheid uit je account en log daarna weer opnieuw in. Mocht je het dan nog steeds niet zien, stuur dan een e-mail naar tickets@o-festival.nl.

Dagtickets

Wanneer start de verkoop van dagtickets?

De verkoop van losse tickets en dagtickets start in het voorjaar van 2022, bij de bekendmaking van het volledige programma. Passe-partouts voor mei 2022 zijn nu verkrijgbaar. Houd voor updates onze social media kanalen in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Locaties

Waar vindt O. plaats?

O. vindt plaats op tientallen locaties in Rotterdam. De meeste locaties in de binnenstad zijn op loopafstand van elkaar, een aantal locaties liggen iets buiten het centrum. Bekijk de festivallocaties op deze kaart.

Toegankelijkheid

Zijn alle voorstellingen Nederlands gesproken?

De meeste voorstellingen zijn ‘Language No Problem’, dat wil zeggen dat je zonder kennis van taal van de voorstellingen kunt genieten. Indien er boventiteling aanwezig is staat dit op de voorstellingspagina met een icoontje aangegeven.

Kan ik met mijn rolstoel naar het festival?

Op de voorstellingspagina staat met een rolstoel-icoontje aangegeven wanneer de voorstelling toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Het aantal rolstoelplaatsen is echter beperkt, neem vooraf contact op met tickets@o-festival.nl.

Hoe toegankelijk is O.?

O. is een open en gastvrij festival en wil voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom werken we samen met onze locatiepartners nauw samen om ook toegankelijk te zijn voor mensen met een (matige) beperking. Het programma van O. is voor een groot deel toegankelijk voor bezoekers met een fysieke, auditieve, visuele en cognitieve beperking.

Per festivallocatie is op onze site informatie te vinden over de fysieke toegankelijkheid van het gebouw en/of het terrein. Meer info volgt.

Per voorstelling wordt onder praktische informatie met icoontjes gecommuniceerd. Icoontjes geven hierbij aan of de voorstelling en/of locatie toegankelijk is voor mensen met een auditieve, visuele of fysieke beperking. Ook wordt geïnformeerd over de (gezongen) taal, boventiteling en/of verdere bijzonderheden zijn zoals gebruik van stroboscoop of hard geluid.

Heb je vragen over toegankelijkheid? Bekijk de meest gestelde vragen of stuur een mail naar lian@o-festival.nl

 

Organisatie

Wat is O.?

O. is een festival voor nieuwsgierige bezoekers. O. staat voor opera en het openbreken van het genre. O. denkt niet in hokjes. O. is Opera. Muziek. Theater. O. focust op avontuur, talentvolle makers en crosslinks met genres: van performance tot electropop en van smartlap tot streetculture. O. is open minded. O. ontroert, vernieuwt en verbindt. O. is zo divers als Rotterdam. Laat je verrassen. Hear Something You’ve Never Seen.

Lees hier meer over onze missie en visie.

 

Waarom heten jullie eigenlijk geen Operadagen Rotterdam meer?

O. is sinds begin 2021 de nieuwe naam voor Operadagen Rotterdam. Na 15 jaar hebben we afscheid genomen van de naam maar niet van de geschiedenis. Operadagen Rotterdam heeft zich ontwikkeld tot een vooruitstrevend publieksfestival met een internationale reputatie. De naam ‘Operadagen Rotterdam’ voelde echter niet langer passend bij de stevige toekomstambities.

Beluister hier de speciale episode van de podcast Zijn Ze Nou Helemaal Bevlogen? en kom alles te weten over de koers van O. en de kersverse look & feel van het festival. Te gast zijn Hans Blik (zakelijk directeur O.), Rajiv Bhagwanbali (regisseur), Ylaysa Harris (marketeer O.) en Hanneke Minten (senior designer Das Buro). Presentatie: Simone van Hulst.

Ik ben maker, kan ik een projectvoorstel indienen?

Gebruik het online aanmeldformulier om een projectvoorstel in te dienen voor 2023. De aanmeldperiode voor 2022 is verstreken. Artistiek directeur Guy Coolen en dramaturg Joost Heijthuijsen bekijken alle ingediende voorstellen.

Zoeken jullie nog medewerkers voor het festival?

Ja! We zijn altijd op zoek naar mensen die tijdens het festival willen helpen. Stuur een mailtje naar crew@o-festival.nl of check deze pagina.

Kan ik stagelopen bij O.?

Ja! We bieden door het jaar heen de mogelijkheid voor stages. Stuur een mail naar info@o-festival.nl o.v.v. stage.

Ik zou graag O. financieel steunen, hoe kan ik dat doen?

Alle steun is welkom, juist in deze tijden. Want met jouw steun kunnen we jonge makers blijven supporten. Wanneer je een ticket voor O. bestelt krijg je in het bestelproces de optie om het festival te steunen via een donatie.

O. heeft een ANBI status. Mocht je op een andere manier het festival financieel willen ondersteunen, neem dan contact op met Hans Blik (directeur) via hans@o-festival.nl.

Overig

Ik heb nooit een bericht ontvangen over mijn gekochte tickets voor het afgelaste festival in mei 2020, hoe zit dat?

We hebben nadat bekend werd dat het festival in mei 2020 niet door kon gaan contact opgenomen met alle kaartkopers. In dit bericht hebben we een oproep gedaan het festival en onze makers te steunen met een donatie, maar ook een refund behoorde tot de mogelijkheid. Het kan zijn dat de verschillende e-mailberichten destijds in de SPAM-box zijn beland.

Graag vragen we je contact op te nemen met het festival via tickets@o-festival.nl zodat we je alsnog kunnen informeren over de mogelijkheden.

Always up to date

Sign up for the O. newsletter

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand