Programma Tickets

01.12.2023

Eerste namen bekend voor festival 2024

https://o-festival.nl/eerste-namen-bekend-voor-festival-2024/

Een internationaal festival voor opera, muziek en theater met unieke locatievoorstellingen en spannende producties in de theaters van de stad, dat is O. 2024. Tijdens het festival van 16 t/m 26 mei 2024 zijn voorstellingen en concerten te zien, van works in progress tot wereldpremières door, gemaakt door jonge makers en bekendere namen. O. ervaar je het beste met een dagticket waarmee je voor slechts €35 van vroeg tot laat overal in Rotterdam het festival kunt beleven. 

Het festival start op donderdag 16 mei traditiegetrouw met de First Night, een avondvullend programma. Dit jaar trapt het Oekraïense gezelschap Opera Aperta O. af met GAIA-24, een eigentijdse geohistorische opera. De avond wordt afgesloten met verschillende sneak-previews van het festival in Theater Rotterdam.

Het eerste weekend begint met de theatrale radiostudio FOR REAL van Resonate Productions in de Arminiuskerk, waar journalistiek en muziek op unieke wijze samenkomen. In Animal Farm neemt Flip Noorman het legendarische verhaal van George Orwell als vrijelijk vertrekpunt voor een energiek en confronterend theatraal concert in Kantine Walhalla. Claron McFadden, Luigi De Angelis en Fanny & Alexander brengen in Theater Rotterdam met de meditatieve re-enactment Nina een ontroerend eerbetoon aan het leven van Nina Simone.

In de tweede helft van het festival draaien we aan een gigantisch rad van fortuin in de locatievoorstelling NACHTKANT, life is but a dream, een aangrijpend concert over overvloed. Club Gewalt en De Dansers komen in Deepend samen om de diepste diepte van afhankelijkheid te verkennen met hun voorstelling in Theater Rotterdam. Wegens groot succes keert Steef de Jong terug in het Oude Luxor Theater met Steefs O.2 Show, een spiksplinternieuwe reis door Operetteland met onder andere Richard Groenendijk en Loes Luca.

Het volledige programma wordt begin april bekend gemaakt, dan start ook de verkoop van losse tickets. Dagtickets (vr 17 t/m ma 20, vr 24 en za 25 mei) en passe-partouts (wo 16 t/m zo 26 mei) zijn nu al te koop via www.o-festival.nl/tickets.

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand