Programma Tickets

29.05.2022

Tiendaagse editie O. trekt 15.000 bezoekers

https://o-festival.nl/tiendaagse-editie-o-trekt-15-000-bezoekers/

Met grote tevredenheid kijkt de organisatie van O. Festival for Opera. Music. Theatre. terug op de eerste tiendaagse editie onder de in 2021 gelanceerde nieuwe naam van het festival. Het programma was veelzijdiger en internationaler dan ooit. Met voorstellingen op onverwachte locaties en spannende concerten in de zalen van de stad, van jonge artiesten en meer bekende namen, uit de Rotterdamse wijken, heel Nederland en (ver) daarbuiten. Van ‘cabaret opera’ en ‘hardcore musical’ tot gastro-concert en smartlap-sing-a-long.

In het Hemelvaartweekend ontving O. maar liefst 2.500 bezoekers bij de internationale kunst-sensatie Sun & Sea in de Ferro in het Westelijk Havengebied. Meer dan bijzonder was de komst van het Oekraïense theatergezelschap Opera Aperta, die met goedkeuring van President Zelensky naar Rotterdam afreisde om met cultuur “het ware verhaal van Oekraïne” te vertellen. In totaal werden 11.000 tickets verkocht en de gratis stads-activiteiten zoals de Rotterdamse Wijken Show en de mini-station opera’s Lost & Found trokken 4.000 geïnteresseerden.

“O. heeft aan Rotterdam het meest spraakmakende werk van de wereld, en de verhalen van de stad en haar makers aan de wereld getoond. Het publiek heeft het festival meer dan ooit omarmd en is met ons het avontuur dat opera heet, aangegaan. O. bindt een nieuwe generatie publiek en makers en dat belooft een mooie toekomst.”, aldus Guy Coolen en Hans Blik (directie O.).

Tijdens O. beleefden verschillende producties hun première waaronder Steefs O. Show van Steef de Jong, een productie van het festival en Luxor Theater. Ook de documentaire-opera Portretten in Concert van Annelinde Bruijs & Orkater met honden(bezitters) uit de Rotterdamse Tarwewijk in de hoofdrol en het krachtige #uncut van het Nederlands Kamer Koor over het leven van een trans vrouw, waren voor het eerst te zien. Het festival opende met de wereldpremière van The World’s Wife van Ragazze Quartet. Tijdens de O. Conference ontving het festival drie dagen lang 100 (inter)nationale professionals.

In 2023 vindt O. plaats van woensdag 17 t/m zaterdag 27 mei, wederom in en rondom het Hemelvaartweekend.

O. is sinds 2021 de nieuwe naam voor Operadagen Rotterdam. O. is een festival voor nieuwsgierige bezoekers. O. staat voor opera en het openbreken van het genre. O. focust op avontuur, talentvolle makers en crosslinks met genres. O. denkt niet in hokjes. O. is open minded. O. ontroert, vernieuwt en verbindt. O. is zo divers als Rotterdam.

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand