Programma Tickets

25.02.2022

O. Statement Oekraïne

https://o-festival.nl/o-statement-oekraine-nl-en/

Update 07/03

“De bekende Griekse regisseur Elli Papakonstantinou heeft in het afgelopen jaar intensief samengewerkt met het geweldige Oekraïense hedendaagse muziekensemble voor jonge kunstenaars, Nova Opera. De repetities begonnen in december 2021 met als doel om haar nieuwe project in Nederland in première te laten gaan op 21-22 mei 2022 tijdens het O. Festival in Rotterdam. Er was vervolgens een tournee gepland langs historische plekken in Oekraïne; met name de opera van Kiev in juni, de opera van Odessa in augustus en het Nationaal Filharmonisch Orkest in Charkov in september.

Zo schreef The National Herald in een interview met Elli Papakonstantinou, de regisseur van Eros, dat hopelijk in première kan gaan tijdens O. De cast omvat Oekraïense musici. De celliste wordt vermist terwijl de pianist Beethoven speelt in een schuilkelder. Het operahuis van Kiev kan elk moment worden getroffen door Russische bommen. O. is een festival in een stad die vrijwel geheel werd vernietigd tijdens de tweede wereldoorlog. We kunnen ons indenken hoe jullie je voelen. Heel veel sterkte. We zullen ons tot het uiterste inspannen om jullie welkom te heten in Rotterdam. Kunst en samenwerkingen zullen altijd uiteindelijk sterker blijken te zijn dan barbaars geweld en opgeblazen ego’s. Muziektheater is veerkrachtig in Oekraïne. We hebben de laatste jaren verschillende gasten uit dit mooie land mogen ontvangen. O. wil in mei Chornobyldorf tonen, een van de winnende producties bij Music Theatre Now. Daarnaast hebben we al een flinke tijd gewerkt aan Eros, een samenwerkingsverband tussen Rotterdam, Giekenland en Oekraïne.”

“We hebben sterke banden met Oekraïne, een land met een zeer dynamische muziektheater cultuur. Deze kunstenaars hebben bij ons opgetreden en zullen ook in de toekomst worden uitgenodigd. Dankzij de wederzijdse uitwisselingen hebben we een aantal fantastische mensen ontmoet met werk dat ons recht in het hart trof. Zo is Chornobyldorf van Roman Grygoriv en Illia Razumeiko één van de winnaars van onze Music Theatre Now competitie. Wij streven er nog steeds naar om deze prachtige voorstelling te presenteren; juist omdat dit extra lading en betekenis krijgt in deze tijden. Vrede is een mensenrecht. Vrijheid is van levensbelang voor creativiteit. Jullie zijn in onze gedachten. Vooral nu.”

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand