Programma Tickets

04.04.2023

O. pakt uit: extra festivalavond en gratis stadsprogramma op Hemelvaartsdag

https://o-festival.nl/o-pakt-uit-extra-festivalavond-en-gratis-stadsprogramma-op-hemelvaartsdag/

Van woensdag 17 t/m zaterdag 27 mei 2023 vindt O. Festival for Opera. Music. Theatre. plaats op verschillende locaties in Rotterdam: van hartje centrum tot aan de Waalhaven en De Esch. In 2023 telt het festival tien volle festivaldagen, en een extra First Night. Tijdens deze openingsavond gaat de ‘AfrOpera’ The Golden Stool, or the story of Nana Yaa Asantewaa van Gorges Ocloo, LOD muziektheater en Toneelhuis in première. Na afloop start in het gebouw van Theater Rotterdam een programma met pop-ups en sneak peeks van producties die later tijdens O. te zien zijn. Op Hemelvaartsdag (donderdag 18 mei) staat het Schouwburgplein en omgeving in het teken van Dit is Rotterdam, hét gratis stadsprogramma van O. waarmee het festival Rotterdamse verhalen, community’s en artiesten samenbrengt.

“Laat je deze editie verrassen door internationale topprojecten en bijzondere producties op verborgen locaties, beleef spannende voorstellingen en muzikale ontmoetingen, zit op de eerste rij van werk-in-wording én bij wereldpremières. We laten je O. ervaren zoals nooit tevoren.” – artistiek directeur Guy Coolen over O. 2023

Een schat aan onvertelde verhalen met muzikale wortels die vanuit Rotterdam over de hele wereld lopen, internationale topvoorstellingen, technologische vernieuwing, verborgen locaties en tal van co creaties met nieuwe partners. O.2023 belooft een editie te worden waarbij je ogen en oren te kort komt in de ontdekking van de stad en de wereld.

O. haalt met prisoner of the state een muzikaal spektakelstuk van Pullitzerprijs winnaar David Lang (VS) naar Nederland. Deze nieuwe klassieker is een bewerking van Beethoven’s opera Fidelio en is alleen te zien tijdens O. in De Doelen. In Theater Rotterdam staat nog een internationale topper op de planken, de hypnotiserende en prijswinnende dansopera t u m u l u s van François Chaignaud en Geoffroy Jourdain (FR).

Het festival brengt opera en muziektheater op bijzondere plekken in Rotterdam. Zo gidst de wandelvoorstelling Solitude Hotel van Annelinde Bruijs en Suze Milius bezoekers langs verschillende hotelkamers en hun gasten. De performance VACUÜM vindt plaats in een reinwaterkelder waar theatermaker Mees Vervuurt een mysterieuze ondergrondse wereld creëert. Een truckerscafé is het decor voor de nieuwe voorstelling van Frau Bakker en Fit 4 Filantropia van Grande Loge speelt in een sportschool.

Het Rotterdamse collectief Club Gewalt viert vier dagen achter elkaar hun tienjarig bestaan met 10 Year Anniversary, een beschaafde kringverjaardag die behoorlijk uit de hand loopt. Met Club O. duikt het festival vervolgens de nacht in met DJ’s en spannende live performances van o.a. Meirhaeghe x Sigurdsson feat. Klinck.

De ‘cabaret opera’ Steefs O. Show waarin theatermaker Steef de Jong wordt bijgestaan door Brigitte Kaandorp, Alex Klaasen en een 70-koppig symfonieorkest keert wegens succes drie avonden terug in het oude Luxor Theater.

O. presenteert verder (Nederlandse) premières o.a. Farbrice Murgia & Peggy Lee Cooper (BE), Kula Skoro & Asopropo (SR), Flip Noorman & ‘De Moordmannen’ (NL), DESCHONECOMPANIE & Muziektheater Transparant (BE), Tangram (UK) en nieuwe (co)producties in partnership met o.a. Theater Zuidplein, BRUTUS, Altstadt, Roodkapje en Theater Walhalla.

Het volledige programma is te vinden op o-festival.nl.

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand