Programma Tickets

20.05.2021

Claron’s Birthday Bash online in de Doelen

https://o-festival.nl/clarons-birthday-bash-online-in-de-doelen/

Dit voorjaar is Claron McFadden 60 jaar geworden. Dat moet gevierd worden! In samenwerking met de Doelen vieren wij de 60ste verjaardag van Claron McFadden met een speciale online uitzending op woensdag 26 mei 2021 vanaf 20:30 uur. Claron McFadden neemt je in dit digitale feest mee langs verschillende optredens in de Doelen, gegeven door haarzelf en haar muzikale vrienden. Verwacht een feestelijk programma vol improvisaties, muziek van o.a. George Gershwin en Kurt Weil, en natuurlijk bijzonder veel aandacht voor zang.

Gratis tickets voor de online viering zijn verkrijgbaar via de website van de Doelen

De Amerikaanse sopraan Claron McFadden en Rotterdam hebben een speciale band. Al jaren is Claron een graag geziene gast tijdens het festival: ze trad alleen op, met Sven Ratzke, en ze was te zien in de vele (co)producties van Muziektheater Transparant en Operadagen Rotterdam. Haar repertoire is rijk: van klassieke opera tot jazz-improvisaties en haar liefde voor muziek reikt van David Bowie-hits tot de Madrigalen van Monteverdi. McFadden’s veelzijdigheid maakt haar tot ambassadeur van O.: opera als uitgangspunt voor eindeloze cross-overs.

Artistiek directeur Guy Coolen over zijn relatie met Claron McFadden:
“Vanaf het eerste moment dat ik Claron ontmoette was er die klik. Ik kende haar al jaren als uitstekende performer, maar op haar vraag begonnen we een tiental jaar terug samen projecten te maken die zij zelf bedacht. Daarin bleek ze meesterlijk. Los van haar uitzonderlijke kwaliteiten als zangeres en maker is ze gewoon een van de leukste mensen die ik ooit mocht ontmoeten. Ze staat al jaren aan de top, maar is er voor iedereen, vooral voor jonge makers.”

Tijdens O. 2021 van 23 – 29 augustus wordt in de Doelen een doorlopende filmregistratie van het verjaardagsfeest getoond.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met de Doelen en O.

Foto’s: Maarten Laupman

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand