Programma Tickets

18.01.2023

Samenwerking Maak Mee in je Wijk!

https://o-festival.nl/samenwerking-maak-mee-in-je-wijk/

Met het vervolg van het impulsprogramma MAAK MEE IN JE WIJK! worden specifieke light-users van kunst en cultuur in IJsselmonde en Prins Alexander meer en beter bereikt en actief betrokken. Dat is de komende 3 jaar de bedoeling van Cultuur Concreet, instellingen uit het cultuurplan, waaronder O., en lokale culturele organisaties in deze twee gebieden van Rotterdam.

Met Maak Mee In Je Wijk in Prins Alexander kun je als inwoner genieten van concerten, filmmiddagen en andere culturele activiteiten bij jou om de hoek. Zo organiseert Concert Dichtbij een concert met een van ’s werelds beste trompettisten Eric Vloeimans (25 januari 2023) en treedt Shirma Rouse op in Open Hof (24 januari 2023).

“Met name voor de wat oudere inwoners van Prins Alexander is kunst en cultuur vaak lastig bereikbaar. Met dit programma willen we ze uitnodigen en betrekken bij evenementen bij hun in de buurt.”, aldus Reinier Weers, projectleider. “We werken hiervoor samen met lokale culturele organisaties zoals Open Hof en Concert Dichtbij, maar ook met stedelijke partijen zoals O. Festival for Opera. Music. Theatre.” 

Betrokken lokale organisaties zijn onder andere Podium Islemunda en Talentzskool in IJsselmonde en Concert Dichtbij, Hart van Alexander en Open Hof in Prins Alexander. Geïnteresseerde stedelijke instellingen zijn naast O. onder andere Arab Film Festival, SKVR, Openbare Bibliotheek, Sinfonia Rotterdam en Museum Boijmans van Beuningen.

De eerste evenementen en concerten staan in januari op de agenda. Het programma vindt een vervolg in de rest van het jaar. De activiteiten zijn veelal gratis of voor een laag tarief te bezoeken. Meer informatie en de volledige agenda is te vinden via www.maakmeeinjewijk.nl.

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand