Programma Tickets

09.10.2021

O. 2022: Benjamin Abel Meirhaeghe presenteert ‘MADRIGALS’

https://o-festival.nl/o-2022-benjamin-abel-meirhaeghe-presenteert-madrigalen/

Goed nieuws: in mei 2022 komt Benjamin Abel Meirhaeghe terug naar O. met de spannende voorstelling MADRIGALS. Een heel bijzondere kijk op het repertoire van Monteverdi: gedurfd en vol verrassende elementen. Iets om alvast naar uit te kijken! Benjamin was al eerder te gast bij Operadagen met Les Ballets de la Nuit en tijdens De Avond van de Belofte.

In MADRIGALS waagt Theatermaker Benjamin Abel Meirhaeghe waagt zich aan Claudio Monteverdi. Aan het eind van zijn leven publiceerde deze prins van de late, Italiaanse renaissancemuziek zijn levenslustige Madrigali guerrieri ed amorosi. Meirhaeghe kneedt deze bruisende vocale werken over oorlog en liefde tot een door strijdlust en hartstocht aangevuurde roep om vrijheid. Denkend aan de oude Grieken creëert hij een eigentijdse en ongeremde orgie, waarbij de grenzen tussen het menselijke en het goddelijke vervagen.

Theater is voor Benjamin Abel Meirhaeghe een kruispunt in de tijd: een tijdmachine middenin het heden waarin verre verledens en toekomsten, oorsprong en utopie, versmelten tot een radicaal nieuwe vertelling met een navenante klank en cast. Voorbij het onderscheid tussen insider en outsider, presenteert MADRIGALS een gemeenschap vol uniciteit en talent waarin conservatieve dogma’s en stigma’s wijken voor seksualiteit en ontlading.

“Benjamin Abel Meirhaeghe is een van de meest veelzijdige en fascinerendste jonge muziektheater makers van dit moment. Hij was al eerder te gast bij Operadagen met Les Ballets de la Nuit en tijdens De Avond van de Belofte. In 2022 komt hij terug naar Rotterdam met een spannende voorstelling en een heel bijzondere kijk op het repertoire van Monteverdi: gedurfd en vol verrassende elementen. Perfect passend bij O. dus.” – Guy Coolen (artistiek directeur O.)

De verkoop van O. in mei 2022 start in de loop van het voorjaar van 2022. 

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand