Programma Tickets

30.08.2021

Coronaproof editie O. trekt 7500 bezoekers

https://o-festival.nl/coronaproof-editie-o-trekt-7500-bezoekers/

O. Festival for Opera. Music. Theatre. is tot grote tevredenheid van de organisatie verlopen. In deze lastige dagen voor festivals en evenementen lukte het om een volledig coronaproof programma op te zetten binnen de 1,5 meter realiteit. Met unieke locatievoorstellingen en spannende concerten in de zalen van de stad, van jonge artiesten en meer bekende namen. Onverwachte muzikale combinaties, films, pop-ups en late night shows. O. was zeven dagen lang all over Rotterdam. Het festival eindigde op zondagavond met een Late Night Lullabies concert van Lisette ma Neza en pianist Neil Akenzua. 

Artistiek directeur Guy Coolen over O. 2021:

“Op de laatste dag van O. kwam een bezoeker naar mij en ze vertelde dat ze al tien jaar naar ons festival komt. Ze vroeg me wat we gedaan hebben dit jaar om het festival zo veel meer energie te geven… Wat we de voorbije week meemaakten was precies dat. Veel nieuwe locaties, partners en formats én een enthousiast publiek dat ons samen met onze artiesten een fantastisch festival bezorgden!”

Op het programma stonden meer dan 65 producties waaronder een aantal nieuwe formats zoals O. First Dates waarbij artiesten uit verschillende muzikale werelden voor het eerst op een podium stonden wat veel bijzondere momenten opleverde. Ook nieuw dit jaar was O. Lab waar bezoekers getuige konden zijn van works in progress.

Tijdens O. beleefden verschillende producties hun première waaronder Antropoceen, de musical van Club Gewalt op het dak van de Hofbogen. De wandelvoorstelling Quarantaine Eiland van O. en Opera2Day was tijdens O. dagelijks negen keer te zien. In de nieuwe festivallocatie Theater Zuidplein was ICONS te zien, een ode aan vijf legendarische zangeressen geïnspireerd door persoonlijke verhalen van fans en liefhebbers. AVL Mundo vormde een festival-in-een-festival met dagelijks meerdere voorstellingen en een filmprogramma. Het festival opende met de operafilm Ring of Resilience van Arlon Luijten.

O. is de nieuwe naam voor Operadagen Rotterdam. O. is een festival voor nieuwsgierige bezoekers. O. staat voor opera en het openbreken van het genre. O. focust op avontuur, talentvolle makers en crosslinks met genres: van performance tot electropop en van smartlap tot streetculture. O. denkt niet in hokjes. O. is open minded. O. ontroert, vernieuwt en verbindt. O. is zo divers als Rotterdam.

In 2022 vindt O. weer plaats in mei, in en rondom het Hemelvaartweekend.

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand