Programma Tickets

24.02.2022

O. presenteert: Rotterdamse Wijken Show

https://o-festival.nl/o-presenteert-rotterdamse-wijken-show/

Vanaf eind februari trekt de Rotterdamse Wijken Show door de stad! Twaalf Rotterdamse artiesten brengen met een feestelijk optreden alle 14 gebieden van Rotterdam weer tot leven! De Rotterdamse Wijken Show biedt daarnaast nog eens podium aan meer dan 40 artiesten uit de Rotterdamse wijken zelf. Een muzikaal cadeautje bij jou in de buurt! Van Hoek van Holland tot Hoogvliet en van Schiebroek tot Feijenoord. Een heuse herstart van de cultuur in de wijk. Voor en door Rotterdammers.

De Rotterdamse Wijken Show biedt een podium aan Rotterdamse podiumkunstenaars, bestaande uit een vaste groep, waaronder zangeres Melissa Fortes, beatboxers Tim en Alex, de dertienjarige volkszanger Levy Goudriaan en dansgroep Desi Steps. De regie van de show is in handen van Rajiv Bhagwanbali. Bandleider Stanley Clementina zorgt met zijn muzikanten voor de wervelende muzikale begeleiding van de show. De vaste groep artiesten wordt in elke wijk aangevuld door lokale talenten.

Samenwerken
Voor de organisatie van de Rotterdamse Wijken Show werkt O. samen met Rotterdamse artiesten en partijen. Het Rotterdams Volkstheater zorgt ervoor dat er in alle 14 gebieden een buitenpodium staat en het evenement vrolijk en veilig kan verlopen. De shows vinden allemaal echt plaats middenin de wijk, dus op het centrale plein, in de winkelstraat of het winkelcentrum. Zodat de show ook echt dichtbij de Rotterdammers, in hun buurt plaatsvindt. Bij alle shows wordt er samengewerkt met ondernemers uit de wijk.

In totaal doen er meer dan 40 artiesten mee! En dat zijn allemaal trotse Rotterdammers, die nu eindelijk weer hun kunsten kunnen vertonen aan het publiek.

Maak Mee in je Wijk
De komende maanden organiseert O., samen met onder andere Cultuur Concreet en SKVR een aantal projecten om de culturele energie in de wijken weer nieuw leven in te blazen. Oude ideeën van pre-coronatijd en nieuwe ideeën krijgen zo een welverdiend podium. Dit voorjaar geven meer dan vijfentwintig makers uit alle Rotterdamse wijken het culturele leven in de buurt een extra boost. En ook Fanatics, het talentenpodium voor jonge Rotterdammers van SKVR, is terug. Dat vieren we met een grote kick-off waarin oude en nieuwe talenten elkaar ontmoeten en inspireren.

De Rotterdamse Wijken Show is onderdeel van Maak Mee In Je Wijk, waar ook Fanatics en Cultuur Boost onderdeel van uitmaken. Zo zorgen we ervoor dat jij als Rotterdammer weer in de buurt kunt genieten van feestelijke optredens, mee kunt doen aan een talentenjacht en naar een voorstelling of workshop kunt. Oftewel, een herstart van de cultuur in de diverse wijken van Rotterdam.

Data & Locaties
De eerste Rotterdamse Wijken Show vindt plaats op zaterdag 26 februari a.s. om 16.00 uur op het Mathenesserplein in Delfshaven. Daarna trekt de Rotterdamse Wijken Show door nog dertien verschillende wijken in de stad. De optredens zijn voor iedereen toegankelijk en gratis te bezoeken. In mei, tijdens O. (20 – 29 mei) komt de Rotterdamse Wijken Show ook naar het centrum en het Afrikaanderplein.

Alle locaties, data en tijden zijn vanaf eind februari te vinden op www.rotterdamsewijkenshow.nl

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand