Programma Tickets

07.09.2021

O. & Theater Rotterdam presenteren: A Revue (9 okt 2021)

https://o-festival.nl/o-theater-rotterdam-presenteren-a-revue/

Dat de verbeelding van Benjamin Abel Meirhaeghe zich niet aan banden laat leggen, weet iedereen die zijn voorstelling NACHTEN/ Ballet de la Nuit zag. In zijn nieuwe creatie ensceneert de jonge regisseur een retro-futuristisch cabaret. A Revue stelt zich voor hoe aardbewoners over pakweg 2000 jaar het klassieke repertoire terugvinden en uitvoeren.

In A Revue organiseren toekomstige bewoners van de aarde een revue avond. Ze spelen muziek en dansen en beroepen zich daarbij zowel op recent als eeuwenoud materiaal. Volgens Meirhaeghe leven we in een tijdperk waarin alles mogelijk is. Zijn verlangen: de rijkdom tonen van al datgene wat met elkaar in verbinding kan gaan.

Hoe klinkt de oude muziek van de toekomst? Wordt ze gespeeld door mensen, robots, misschien zelfs door aliens? Hoe zullen zij de flarden en scherven van het verleden interpreteren? En zijn opera en ballet tegen dan vage herinneringen, of een laatste strohalm in de zoektocht naar verloren emoties? Deze en andere vragen exploreert Meirhaeghe met een hybride cast van zangers, instrumentalisten, producers, dansers, performers en beeldend kunstenaars. Samen gidsen zij het publiek door een nieuwe wereld waar de tijd wordt opgeheven en waar alle genre- en genderschotten sneuvelen. Gravend in de muziekgeschiedenis tasten ze naar de rauwe kracht van de stem en het lichaam. Het theater wordt een teletijdmachine, even nostalgisch als revolutionair.

A Revue is op zaterdag 9 oktober te zien in TR Schouwburg. Meer info & tickets via de website van Theater Rotterdam

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand