Programma Tickets

23.11.2021

O. & LantarenVenster presenteren: Stille Nacht am Silbersee (11 dec 2021)

https://o-festival.nl/o-lantarenvenster-presenteren-stille-nacht-am-silbersee-21-dec-2021/

Update: Deze voorstelling gaat door, maar is vervroegd naar de middag. De nieuwe aanvangstijd is 15:00 in plaats van 20:30 uur. Kaartkopers krijgen bericht. Eerder werd dit concert verplaatst van 21 december 2020 naar 11 december 2021.

Na de succesvolle edities met Arthur Japin (2017), Anna Enquist (2018) en Glenn Helberg (2019) nodigt Silbersee dit jaar topactrice Ariane Schluter uit als wintergast voor een avond waarin zang, piano, Ud en tekst samenkomen in een meditatief concert over hoop en wanhoop, twijfel en troost.

Rimbauds beroemde gedicht “Het dronken schip”, de enige overgeleverde preek van schilder Vincent Van Gogh, Hokusai’s vermaarde beeld De Grote Golf en andere iconische zee-taferelen vormen de inspiratiebronnen voor een winters oratorium waarin verteller Ariane Schluter samen met het publiek vat probeert te krijgen op de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Soms zalvend, dan weer schurend. Maar steeds doordrenkt van hoop en ambities voor de toekomst.

Silbersee daagt deze editie pianist en componist Martin Fondse uit om een nieuw werk te componeren, geïnspireerd op composities van Arvo Pärt. Het libretto is van schrijvers Joachim Robbrecht en Artun Alaska Arasli.

Stille Nacht am Silbersee is op zaterdag 11 december om 15:00 uur te zien in LantarenVenster. Meer info & tickets via de website van LantarenVenster

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand