Programma Tickets

28.01.2021

Operadagen Rotterdam is O.

https://o-festival.nl/operadagen-rotterdam-is-o/

Na 15 jaar verdwijnt ‘Operadagen Rotterdam’ om plaats te maken voor een nieuwe naam. Als trouwe fan van Operadagen Rotterdam herken je in O. een festival dat focus houdt op avontuur, talentvolle makers en crosslinks met vele genres: van performance tot electropop en van smartlap tot streetculture. Nieuw publiek wordt verwelkomd door een festival dat zegt: vergeet wat je weet over ‘opera’, laat je verrassen door O.!

O. is een festival voor nieuwsgierige bezoekers. O. staat voor opera en het openbreken van het genre. O. denkt niet in hokjes. O. is Opera. Muziek. Theater. O. is open minded. O. ontroert, vernieuwt en verbindt. O. is zo divers als Rotterdam.

“Hoewel ‘Operadagen Rotterdam’ veel mooie herinneringen en emoties oproept, is het tijd voor een nieuwe naam. Een naam die past bij een festival dat samen met makers uit binnen- en buitenland in de frontlinie van de ontwikkeling van opera staat. Een naam waarbij de diversiteit van het festival meer kleur krijgt. Een naam die in zich de warme menselijke zangstem draagt. Een eigenzinnige, uitnodigende naam waar ons hele karakter in terug komt: O.” – Artistiek directeur Guy Coolen

Het festival vindt plaats van maandag 23 t/m zondag 29 augustus 2021 op verschillende locaties in Rotterdam.

O. en waarom dan?!

Beluister (en bekijk) hieronder de speciale episode van de podcast ‘Zijn Ze Nou Helemaal Bevlogen?’ en kom alles te weten over de koers van O. en de kersverse look & feel van het festival. Maar je krijgt ook antwoord op de vraag waarom de naam ‘Operadagen Rotterdam’ na 15 jaar écht de prullenbak in moest.

Te gast zijn Hans Blik (zakelijk directeur O.), Rajiv Bhagwanbali (regisseur), Ylaysa Harris (marketeer O.) en Hanneke Minten (senior designer Das Buro). Presentatie: Simone van Hulst.

Deze koers is in samenwerking met Das Buro gemaakt. 

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand