Programma Tickets

27.05.2024

30.000 bezoekers voor O. 2024

https://o-festival.nl/30-000-bezoekers-voor-o-2024/

De organisatie van O. Festival for Opera. Music. Theatre. kijkt terug op een geslaagde editie. Van 16 t/m 26 mei was het publiek overal in de stad te vinden. In totaal werden 25.000 tickets verkocht en het gratis toegankelijke stadsprogramma trok 5000 bezoekers, wat een totaal van 30.000 bezoekers voor het gehele festival opleverde. Over de Bogen, een samenwerking met Rotterdamse Dakendagen, is door 14.000 mensen bezocht. Het programma was divers, met voorstellingen in de bekende zalen, maar ook op onverwachte locaties in de stad. Met op de podia een mix van gevestigde namen en jonge, veelbelovende artiesten, uit Rotterdam, Nederland en (ver) daarbuiten. 

Dat ons festival relevanter is dan ooit was duidelijk door de thema’s die de artiesten naar voor brachten en de reacties van het publiek. Spannende, boeiende discussies en verschillende perspectieven maken de verschillende vormen van muziektheater die we tonen super actueel.” Guy Coolen en Hans Blik – directie O.

Bijzondere locaties
O. verraste bezoekers in 2024 met opera en muziektheater op uiteenlopende plekken in Rotterdam. De opera ZUAM vond plaats op Buitenplaats Brienenoord, waar Futurists Foundation een betoverend outdoor opera-ritueel mixte met gebarentaal, dans en elektronica. In samenwerking met Rotterdamse Dakendagen organiseerde O. de muzikale wandeling op hoogte Over de Bogen, die Rotterdamse verhalen vertelde over de geschiedenis en de omgeving van de Hofbogen.

Topproducties en nieuw talent
In de zalen van TR25 Schouwburg, het oude Luxor en de Doelen stonden (inter)nationale topproducties GAIA-24 van het Oekraïense Opera Aperta, het dansconcert op de rand van de toekomst DEEP/END van Club Gewalt en De Dansers, de spikspliternieuwe reis door Operetteland Steefs O.2 Show met onder andere Steef de Jong, Richard Groenendijk, Loes Luca en Anne-Marie Jung. In de Doelen gingen bezoekers op muzikale ontdekkingsreis langs toporkest tot popartiest met Celebrating the Voice.

In WORM kregen bezoekers tijdens de dagelijkse O. Lab een kijkje in de repetitieruimte van theatermakers. Op de Kaap was een intensieve samenwerking met Theater Walhalla, met verschillende premières en de nieuwe lichting muziektheatermakers in de spotlights.

O. Conference
De driedaagse meeting O. Conference over de perspectieven die minder vertegenwoordigd zijn in muziektheater en waar de winnaars van Music Theatre Now over hun projecten mochten vertellen, werd door 140 (inter)nationale makers en programmeurs bezocht.

In 2025 vindt O. plaats van vrijdag 23 mei tot en met zondag 1 juni, met Hemelvaartsdag in het tweede deel van het festival.

Meest recente berichten

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand