Over de Bogen

O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Rotterdamse Dakendagen organiseren Over de Bogen waarbij je 2 kilometer aflegt over het dak van de monumentale Hofbogen in Rotterdam, dwars door 4 stadswijken! Over de Bogen is de allereerste én de allerlaatste kans om deze wandeling te maken voordat dit dak voor altijd verandert.

Over de Bogen is van 17 t/m 26 mei op twee manieren te bezoeken:

1. Wandel dagelijks de hele route over het dak van het Luchtpark naar de snelweg. Tijdens de wandeling kom je op verschillende punten langs de route installaties van kunstenaarsduo Strijbos & Van Rijswijk tegen. Deze audiokunstwerken brengen de stad muzikaal tot leven door live stadsgeluiden te verweven met muziek.

2. Beleef in het eerste en laatste weekend unieke uitvoeringen van het project in de live experience. Kunstenaarsduo Strijbos & Van Rijswijk componeert speciaal voor Over De Bogen nieuwe muziek en live zang met verhalen van de buurtbewoners rondom de Hofbogen, opgetekend door Merel Smitt en naar tekst vertaald door Corinne Heyrman. Je beleeft de soundscape door een koptelefoon, waarin de compositie steeds zal veranderen in samenspel met de omgeving. De live experience is ook te bezoeken met een O. dagticket of passe-partout.

FAQ Over de Bogen

Hoe werkt een bezoek aan Over de Bogen?

Je kunt het dak op twee manieren bezoeken:

1. Boek een tijdslot voor een wandeling over het dak. Op de route kom je geluidsintallaties tegen. Je koopt een kaartje voor een tijdsblok van 15 minuten, waarbinnen je het dak kunt betreden om je wandeling te starten. Zorg dus dat je op tijd bent!

2. Koop kaartjes voor een live experience in het eerste en laatste weekend. Je loopt over het dak met een koptelefoon. Deze vertoning  start op het tijdstip dat op jouw kaartje staat. Zorg dus dat je op tijd bent!

Hoe lang duurt mijn bezoek?

Het kost ongeveer 60 minuten om vanaf het startpunt over het dak naar het eindpunt te lopen. De weg terug (niet over het dak maar beneden over de openbare weg) gaat iets sneller. Naar verwachting ben je in 90 min weer terug bij het startpunt. 

Vanaf welke leeftijd mag je Over de Bogen bezoeken?

Kinderen vanaf 12 jaar mogen het dak van de Hofbogen betreden. Kinderen van 11 jaar en jonger mogen het dak i.v.m. de veiligheid niet betreden.

Wat zijn de huisregels?

Bij het bezoeken van Over de Bogen ga je automatisch akkoord met alle huisregels. Het overtreden van één of meerdere huisregels leidt tot weigering of directe verwijdering van Over de Bogen.

Bekijk de volledige FAQ hier

Altijd up to date

Meld je aan voor de O. nieuwsbrief

Locatie

O. gebruikt haar stad als podium en decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkel, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

This website uses cookies to optimize the user experience and to optimize our service. Detailed information and how to withdraw consent at any time can be found in our privacy policy.

I understand