I’d rather dance alone
Zoektocht naar balans tussen familie en carrière
Nick Livramento Silva (NL)
In I’d Rather Dance Alone duikt theatermaker en acteur Nick Livramento Silva in zijn persoonlijke strijd met vaderschap en bindingsangst. Vanuit een diepgaande reflectie op zijn eigen jeugd, opgevoed door een alleenstaande moeder, stelt hij zichzelf de vraag: Kan ik mijn kind geven wat ik zelf nooit heb gehad? Dit onderzoek wordt het vertrekpunt voor de voorstelling, waarin hij de moeilijkheden van het creëren van een gezonde hechting als vader onderzoekt, terwijl hij ook probeert om zijn carrière als performer te behouden.
Met een rauwe, open benadering vertelt Silva het verhaal van een vader die geconfronteerd wordt met zijn angsten, zijn verantwoordelijkheden en zijn verlangen naar succes. De voorstelling gaat niet alleen over ouderschap, maar ook over het universele thema van escapisme, de druk om altijd perfect te zijn en de zoektocht naar balans tussen persoonlijke en professionele verlangens.
I’d Rather Dance Alone biedt een gevoel van erkenning en verbondenheid voor mensen uit gescheiden gezinnen, die worstelen met de enorme druk van het ouderschap en iedereen die zich herkent in de zoektocht naar intimiteit en het vermijden van verantwoordelijkheid. Een eerlijke en intieme reflectie op wat het betekent om een ouder te zijn, een mens te zijn, en jezelf niet te verliezen in de hectiek van het leven.
“De voorstelling van Nick Livramento Silva is een eerlijke en intieme reflectie op wat het betekent om een ouder te zijn. Een must-see voor iedereen die zich in het leven afvraagt: doe ik het wel goed?” – Roos Geelhoed, marketeer O. en Theater Zuidplein
“Nick brengt een eigen mix van theater, spoken word en muziek, waarmee hij het verhaal vertelt van zijn vaderschap. Ik houd altijd van autobiografische verhalen, zeker als het verteld wordt door zo’n goede performer.” – Dé Elens, Programmeur Theater Walhalla
I’d Rather Dance Alone is ontwikkeld bij Lab-Z in Theater Zuidplein. Lab-Z – de ontwikkelplaats van Theater Zuidplein – biedt plek aan upcoming theatermakers die zich laten inspireren door de tijd waarin wij nu leven en de wereld om ons heen. In de ondersteuning van deze makers staan proces, professionalisering en publiek centraal.